LOADING

Blogok

júl 02,2018 Pénztárgépek

Mire kell figyelni online pénztárgép vásárlásakor?

Manapság, a szolgáltatások és termékek értékesítéséhez elengedhetetlenek az online pénztárgépek, azonban a beszerzésüket nem lehet a véletlenre bízni. Mielőtt online pénztárgépet vásárolna, győződjön meg pár tényezőről, amik jelentős mértékben befolyásolják a beszerzés sikerességét.

máj 04,2018 Pénztárgépek

Miért forduljon az online pénztárgépekkel kapcsolatos kérdésekkel szakemberhez?

Az online pénztárgépek még csak pár éve általánosak a vállalkozások életében, ezért nem csoda, ha a mai napig rendszeresen merülnek fel kérdések, észrevételek a berendezések működésével kapcsolatban.

A legtöbb online pénztárgépet használó ügyfél megelégeli azt, hogy folyamatosan kérdésekkel keresse fel az illetékeseket, ezért igyekeznek az internet segítségével, vagy maguktól rájönni bizonyos funkciókra. Ez rendkívül helytelen lépés, hiszen komoly károkat is lehet így okozni, vagy akár pénzbírságot is kockáztathatnak!

ápr 26,2017 Pénztárgépek

Az 50ezer forintos állami támogatás feltételei

A 2017. március 29-én megjelent 4/2017. (III. 29.) NGM rendelet értelmében, amely módosítja a pénztárgép beszerzésre vonatkozó 39/2016. (XI. 15.) NGM rendeletet, 2017. május 15-ig igényelhető ezen rendelet egyéb szabályai szerint az 50.000 Forintos állami támogatás azokra a pénztárgépekre, amelyek üzembe helyezése 2017. április 30-ig megtörténik/megtörtént a 2016.12.31-ig kiadott támogatott üzembe helyezési kóddal, valamint ha az adott pénztárgép a Mód. rendelet szerinti műszaki követelményeknek való megfelelést igazoló forgalmazási engedélyt szerez 2017. április 30-ig.

már 09,2017 Pénztárgépek

Nyugtaadással kapcsolatban változott a NAV megítélése

A 2017. január elsejétől újonnan online pénztárgép használatára kötelezettek között több olyan tevékenységi kör is szerepel, ahol gondot okoz, hogy online pénztárgéppel kiállított nyugtát kell adniuk, mivel szolgáltatásaikat többnyire vagy részben háznál végzik, ilyenek a szerelők, karbantartók, masszőrök, vasalást végzők, stb.

50 ezer forint állami támogatás pénztárgép vásárláshoz

A Nemzetgazdasági Minisztérium ma megjelent rendelete értelmében minden január 1-től újonnan kötelezett vállalkozás számára pénztárgépenként 50ezer forint támogatás jár az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépek vásárlása után. Ezt a támogatást a vállalkozások maximum 5 pénztárgépre vehetik igénybe. Ez az igénybevétel semmilyen adminisztrációval nem jár a vállalkozások számára, egyszerűen ennyivel kevesebbet kell a pénztárgépekért fizetniük. Az a vállalkozás, amelyik szintén csak január 1-től kötelezett, de már megvásárolta a pénztárgépet, 2017.

Oldalak